top of page
tieperskantateljee-minneke-poes-kant-poppy-ieper-sculptuur.jpg

Waar kant en vriendschap
elkaar ontmoeten

Na de tweede wereldoorlog, bij het verdwijnen van de laatste kantscholen ontstonden her en der clubs en kunstacademies die het kantklossen overnamen als kunstvorm. Ook in Ieper werd in 1982 "Kantatelier de Kersecorf" opgericht door Trees Logie. Na veertig jaar komt er nog steeds een groep enthousiaste creatievelingen samen om wekelijks op donderdagnamiddag hun passie voor kant met elkaar te delen. De dynamiek, het enthousiasme en de begeestering voor de kant is gebleven. De grote deskundigheid, bedrevenheid en creativiteit van vele deelnemers werkt inspirerend en motiverend voor elkaar, raad en draad worden gedeeld. Onze lesgeefster Martine Deceur is de ruggengraat van onze groep. Ze biedt ons ook de kans om tijdens de lessenreeksen op donderdagavond andere kantsoorten te ontdekken.

In 2022 werd het kantatelier omgedoopt tot "'T Iepers Kantateljée" en staat een nieuwe generatie kantliefhebbers klaar voor de volgende veertig jaar.

Dit kan je van
ons verwachten...

tieperskantateljee-vrije-oefening-moderne-kant-menenpoort-ieper.jpg

Ateljée

Wekelijks komen we met de groep samen op donderdagnamiddag. Tijdens het 'ateljée' delen we onze deskundigheid met elkaar terwijl we aan onze projecten werken. Dit kunnen werkjes zijn rond een voorgesteld jaarthema of eigen projecten. We kunnen altijd rekenen op deskundige hulp van onze lesgeefster Martine.

tieperskantateljee-vrije-oefening-moderne-kant.jpg

Cursussen

Elke donderdagavond doceert Martine Deceur themalessen waarin verschillende kantsoorten worden doorlopen. Stropkant, Cluny, grof- en fijn bloemwerk, ... Ze passeren allemaal de revue.

Meer informatie? Klik hier!

tieperskantateljee-oefening-moderne-kant-zentangle.jpg

Kantdagen

Onze werken worden jaarlijks in de kijker gezet tijdens verschillende tentoonstellingen en kantdagen. Tijdens deze evenementen werken we ook samen met andere verenigingen. Creativiteit en vakmanschap staat dan ook bij elk evenement centraal.

Ontdek onze volgende tentoonstelling.

bottom of page